Tilbaka:


 

Föreningen ställde ut sin anläggning på Mellerudsmässan i oktober 2010.

Mellerudsmässan ..

Vill du lesa vad tidningen TTELA skrev, klicka på bilden här över för att lesa artikelen i pdf-format.

[12. november 2010] Helgen 2. och 3. oktober åkte webmaster utomlands, till grannen där öster i EU och besökte Mellerudsmässan i Rådahallen. Jag fick mail om att Föreningen Järnvägshistoria i Dalsland skulle visa fram sin anläggning vilken jag inte tidigare hade fått beskåda.

 

Anläggningen ..

I et större rum i B-hallen stod anlägget monterad och man körde tåg hela helgen. Flera medlemmar fanns där och informerade alla nyfikna åskådare samt visade fram stands med utställda modeller och annen information typ lokal järnvägshistoria. Raka genomspåret är sträckan Karlstad till Göteborg. Uppe viker spåret av till vänster och DVVJ-banan. I bilden framtil svänger spåret av till vänster mot Norge och Oslo, vilket webmaster verkligen gillar ...

Stationen ..

Tills nu är huvudfokus riktad mot Mellerud station och spåren där. Inte alla får plats, men med såkallad selektiv kompression - som dom tycker om i MJ-världen i USA - får de viktigaste spåren sin plats på anläggningen. Stationen på bilden är Heljans Åmål-modell som är mycket snarlik den i Mellerud.  

godsmagasinet ..

Medlemmet Claes visar här fram modellen han har byggt av godsmagasinet vid Mellerud station, som revs för några år sedan. Imponerande bygge också på insidan.

Ordförande Sture skrev så här efter mässan: " Efter diverse kämpande med otympliga bord och motsträviga skarvstycken så fick vi anläggningen på plats inför mässan. Som dom flesta väl sett i olika tidningar så utgjorde anläggningen ett blickfång mitt i salen och vi fick mängder med besökare. Många pratade nostalgiskt om sina gamla prylar som låg nerpackade i lådor någonstans.
Som vi hoppats så gav det till resultat att flera anmälde sitt intresse för att vara med i föreningen. Vi skall se om det inte kan komma lite bilder som en del av dom "tjänsgörande" tog."
Och några av dom bilderna finns nu på den här sidan.